Biografie

Het was weer feest tijdens St. Patrick’s Day en zoals altijd kwam ik naar de Ierse Pub om deel te nemen aan de festiviteiten: bier, live muziek en nog meer bier. En daar stonden ze dan, gepropt op een veel te klein podium, hun longen uit het lijf te zingen om maar boven het feestende publiek uit te komen. Het klonk alsnog goed, maar er miste iets. Waar was de violist, de typische Ierse fiddle?

Tijdens hun pauze kwam ik erachter dat ze die niet hadden, dus zo begon voor mij het avontuur onder de naam the Beggars’ Clan. Het is inmiddels jaren verder en wat ooit begon als een impulsieve actie is nu uitgegroeid tot een onmisbaar stukje muzikale vrijheid en vriendschap. Met the Beggars’ Clan hebben we overal wel gespeeld: van kroegen, festivalletjes en parken tot feestjes, theaters en een paprikakas. Elk optreden is nieuw en anders en steevast worden we verrast door de locatie, het publiek of door onze eigen Awl Mickey Coote (Vincent), die tijdens optredens altijd wel weer op de improvisationele toer gaat met de liedjes.

Natuurlijk hebben we ook onze mindere periodes gehad, vrijwel altijd als gevolg van een opstappend bandlid. Zo zal er altijd een koud biertje klaar staan voor Fighting Bill Tracey (Roy), Barny McGee (Jan), Mick McCann (Jarno) en Mary (Mariëlle), die zoveel hebben bijgedragen aan de band, maar die helaas niet meer met ons meespelen.

Voor de toekomst hebben wij een geweldig ambitieus plan. Nadat we in 2016/2017 geproefd hebben van het theater en dat ons goed smaakte, zijn we nu van plan om ons hierop te focussen en zo een fantastische beleving neer te zetten. The Beggars’ Clan zal hierbij samenwerken met Henri Goossen, de Whiskeyteacher en verhalenverteller. Wij hebben er in ieder geval al heel veel zin in!

~ Becky Cooper