Welcome to the Beggars’ Clan

 

De kaarten voor de voorstellingen zijn inmiddels te bestellen bij de in de agenda genoemde theaters; met uitzondering van de voorstelling in het Kamak theater. Kaarten voor deze voorstelling kosten 12,50 zijn te bestellen door een mail te sturen aan info@beggarsclan.nl!

De voorstelling

The Beggars’ Clan timmert alweer 5 jaar serieus aan de weg. We spelen Ierse Folkmuziek en brengen deze traditionele songs op een geheel eigen wijze. Op festivals, in kroegen, slaapkamers en ook op straat raakt het publiek enthousiast van onze muziek. Daar worden we blij van en motiveert en inspireert ons tot een nieuwe uitdaging: het Theater!

Het afgelopen jaar hebben we er al aan mogen proeven. En dat smaakt naar meer. In het seizoen 2018/2019 komen we met de nieuwe theatershow A Beggars’ view on Irish history. We gaan daarin samenwerken met Whiskyteacher Henri Goossen en zijn geweten, Thijs Jeurissen.

Zij nemen verschillende Ierse thema’s onder de loupe met geruchtmakende weetjes en feiten. The Beggars’ Clan haakt aan met Ierse songs. Ballades waarin de Ierse geschiedenis met de eeuwenlange Engelse overheersing in Ierland, de hongersnood, drank en liefde worden bezongen.
In deze show vol met humor, geschiedenis en sing-a- longs nemen wij het publiek mee naar het oude en lonken soms naar het huidige Ierland.

Wij zijn er klaar voor! Uw theater ook?

Biografie

Het was weer feest tijdens St. Patrick’s Day en zoals altijd kwam ik naar de Ierse Pub om deel te nemen aan de festiviteiten: bier, live muziek en nog meer bier. En daar stonden ze dan, gepropt op een veel te klein podium, hun longen uit het lijf te zingen om maar boven het feestende publiek uit te komen. Het klonk alsnog goed, maar er miste iets. Waar was de violist, de typische Ierse fiddle?

Tijdens hun pauze kwam ik erachter dat ze die niet hadden, dus zo begon voor mij het avontuur onder de naam the Beggars’ Clan. Het is inmiddels jaren verder en wat ooit begon als een impulsieve actie is nu uitgegroeid tot een onmisbaar stukje muzikale vrijheid en vriendschap. Met the Beggars’ Clan hebben we overal wel gespeeld: van kroegen, festivalletjes en parken tot feestjes, theaters en een paprikakas. Elk optreden is nieuw en anders en steevast worden we verrast door de locatie, het publiek of door onze eigen Awl Mickey Coote (Vincent), die tijdens optredens altijd wel weer op de improvisationele toer gaat met de liedjes.

Natuurlijk hebben we ook onze mindere periodes gehad, vrijwel altijd als gevolg van een opstappend bandlid. Zo zal er altijd een koud biertje klaar staan voor Fighting Bill Tracey (Roy), Barny McGee (Jan), Mick McCann (Jarno) en Mary (Mariëlle), die zoveel hebben bijgedragen aan de band, maar die helaas niet meer met ons meespelen.

Voor de toekomst hebben wij een geweldig ambitieus plan. Nadat we in 2016/2017 geproefd hebben van het theater en dat ons goed smaakte, zijn we nu van plan om ons hierop te focussen en zo een fantastische beleving neer te zetten. The Beggars’ Clan zal hierbij samenwerken met Henri Goossen, de Whiskeyteacher en verhalenverteller. Wij hebben er in ieder geval al heel veel zin in!

~ Becky Cooper

The Clan, Lords & Crew

The Clan


Johnny McGurk


Becky Cooper


Awl Mickey Coote


Hogan


Slugger O’ Toole

The Lords

Wij zijn blij dat Henri Goossen (The Teacher) en Thijs Jeurissen (Mr. O’ Conscience) onze theatershow gaan ondersteunen als verhalenvertellers!

Als whisky-expert pur sang laat Henri u o.a. graag de intrigerende wereld van whisky ontdekken. Henri is een whiskyentertainer die u meeneemt op een inspirerende reis langs de verschillende whiskylanden. Op zijn eigen originele wijze onderwijst, entertaint en vermaakt hij, zodat u aan het eind van zijn betoog hoe dan ook met een glimlach om de lippen zult vertrekken. En tijdens zijn betoog zijn historie, humor en kennis van land en volk de rode draad.

Thijs Jeurissen zal als het geweten optreden van Henri Goossen en zal door het stellen van de juiste vragen de weetjes en feitjes boven tafel halen. Het blijft natuurlijk altijd afwachten of ze de waarheid vertellen…


The Teacher


Mr. O’ Conscience

The Crew

Tijdens onze tour worden bijgestaan door Arjan Lensen (Glen Ear) en Stijn Pape (Mc O’Light). Arjan zal zich bezighouden met alles wat geluid maakt.  Stijn zal de theaterzaal sfeervol verwarmen met zijn betoverende technieken.


Glen Ear


Mc O’Light

Agenda

22 september 2018- Theater de Pas Heesch
6 oktober 2018 – Kamak Hengelo
8  december 2018 – Punt Vroomshoop                  foto’s bekijken
9 februari 2019 – Theater Carrousel Ommen      kaarten bestellen
2 maart 2019 – Parkgebouw Rijssen                        kaarten bestellen
13 april 2019 – Theater Turf Vriezenveen              kaarten bestellen
5 oktober 2019 Theater Dina Dedemsvaart
16 november 2019 theater de Lievekamp Oss